Ingredience
- na tuňákovou pomazánku:
- dobrý tuňák 1 konzerva
- olivový olej 1 dávka
- lahůdková cibulka 1 kus
- celá sardinka 1 kus
- kysané zelí 1 dávka
- majonéza 1 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
na avokádovou pomazánku:
- avokádo 1 kus
- česnek dle chuti 1 dávka
- italský tvaroh (ricotta) 1 kus
- olivový olej 1 lžička
- sůl a pepř 1 špetka
- italský chléb k podávání 1 kus
1.Do mixéru dáme tuňáka, olivový olej, sůl, pepř, cibulku, trošku kysaného zelí a jednu větší sardinku a vše rozmixujeme. Nakonec přidáme majonézu podle potřeby a znovu zamícháme.
2. Zralé avokádo oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na kostičky. Půlku avokáda použijeme do italského tvarohu (nebo ricotty či čerstvého smetanového sýra), kam přidáme sůl, pepř, česnek a vše rozmixujeme. Druhou půlku avokáda – rovněž na kostičky – dáme na pánev s rozpáleným olivovým olejem a dvě minuty smažíme. Touto částí ozdobíme podávaný krém.
Zdroj: Tuňáková a avokádová pomazánka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tunakova-avokadova-pomazanka [On-line 22.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář