reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tuzemská šťouchaná buchta

Těsto

  • 350 g polohrubé mouky
  • 120–150 g cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 120 g rozpuštěné Hery
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 3/4 hrnku mléka
  • špetička soli

Poleva

  • 180 g másla nebo Hery
  • 4 lžíce rumu
  • 3 lžíce horké vody
  • 200–250 g práškového cukru
  • 40 g kakaa

Mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl promícháme, přidáme „mokré“ suroviny a opět promícháme. Směs vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě „šťouchance“.

Při přípravě polevy rozpustíme máslo, rum a vodu a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení.
Polevu necháme chvíli chladnout a potom ji nalijeme na moučník. Pěkně postupně od středu, aby se dostala do všech dírek. Necháme ztuhnout a podáváme.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tuzemska-stouchana-buchta [on-line 1.9.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.