reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilované kuřecí a vepřové maso

  • cibule 1 ks
  • česnek 1 ks
  • rajče 5 ks
  • lilek 1 ks
  • bazalka 1 špetka
  • bílý jogurt 500 g
  • pórek 2 ks
  • kuřecí maso 1 kg
  • vepřové maso 1 kg
  • olej 1 dávka
  • grilovací koření 1 špetka
  • paprika 3 ks
  • brambory 2 kg

Maso nakrájíme asi na 1 cm silné plátky (půlku plátků z kuřecího i vepřového dáme stranou). Jednu část  osolíme, opepříme a rukou lehce naklepeme. Do mísy nalijeme olej, přidáme česnek, grilovací koření a bazalku. Maso naložíme asi na 2 hodiny do připravené marinády a dáme do lednice odležet.

Druhou část masa rovněž naklepeme a opepříme. Do mísy ale dáme místo oleje jogurt a naložíme maso do něj. Opět necháme přibližně 2 hodiny marinovat. Mezitím si připravenou omytou zeleninu napícháme na špízy a dáme do chladu. Brambory omyjeme, důkladně očistíme kartáčkem nebo hrubou stranou houbičky a pokrájíme na měsíčky.

Troubu předehřejeme asi na 200 °C. Na plech nalijeme olej a poklademe ho čtvrtkami brambor. Dbáme, aby se nedotýkaly. Posypeme kořením. Potom každou bramboru obrátíme a opět posypeme kořením.

Plech vložíme do trouby a americké brambory pečeme 20 až 30 minut, dokud nezměknou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovane-kureci-veprove-maso [on-line 1.9.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.