Pro 4 osoby:
- 4 středně velká jablka
- 200 g měkkého tvarohu
- 4 vejce
- 100 g hladké mouky
- 10 lžic mléka
- 2 lžíce cukru
- špetku soli
- 50 ml oleje
- 2 lžíce ovesných vloček
- 20g másla1
- 50g bílého jogurtu
- 100g brusinkové marmelády
- 50g moučkového cukru na posypání
V míse promícháme tvaroh s vejci, moukou, mlékem, cukrem a se špetkou soli na hladké těsto a to pak necháme asi 15 minut odležet.
Mezitím si oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a každé nakrájíme asi na 12 dílků. Ovesné vločky opražíme na másle při nižší teplotě dozlatova.
Těžkou pánev (nejlépe s nepřilnavým povrchem) potřeme olejem, rozpálíme a vějířovitě poklademe dílky jablek. Asi po půl minutě opatrně přilijeme čtvrtinu těsta a pečeme do doby až nám okraje začnou zlátnout. Potom omeletu otočíme a pečeme ještě asi 2 minuty. Hotovou
omeletu přendáme na pekáč, uschováme v nahřáté troubě a pak stejným způsobem připravíme další tři omelety.
Omelety přendáme na talíře, přidáme jogurt, marmeládu, posypeme vločkami a moučkovým cukrem.
Díky za tipy, vyzkouším to taky.
Při pečení,nebo dělaní tvarohové nádivky do palačinek použiji přibližně 2až 3 kávové lžičky instatní krupičky ,aby nádivka navytékala.Protože vaničkový tvaroh je poněkud řidší.
Tatínek mne naučil při vaření atˇ už hlávkového či kysaného zelí na zahuštění přidávat do jíšky strouhaný brambor.Zelí má výtečnou chutˇ.