4 porce
knedlíčky
- 185 g měkkého tučného tvarohu
- 2 žloutky
- 75 g hrubé mouky
- 20 g strouhanky
- citronová kůra
- 1 vanilkový cukr
na obalení
- 100 g přepuštěného másla
- strouhaný perník
- opražená strouhanka s cukrem
Z ingrediencí určených na knedlíčky vytvoříme hladké těsto, které necháme 15 minut odležet. Tvarujeme malé knedlíčky velikosti vlašského oříšku, vaříme v lehce osolené vodě. Po uvaření scedíme a vložíme do přepuštěného másla. Část knedlíčků obalujeme ve strouhaném perníku a část v opražené strouhance smíchané s cukrem. Podáváme s pošírovanou hruškou, jablkovým pyré a vinnou redukcí.
vinná redukce
- 200 ml červeného vína
- 1 ks skořice
- 1 ks badyánu
- 4 hřebíčky
- 1 hruška
Hrušku nakrájíme podélně na tenké plátky a vložíme do kastrůlku s vínem a kořením. Povaříme, jakmile je hruška měkká na skus, vyjmeme ji a víno zredukujeme na medovou konzistenci.
jablkové pyré
- 1 jablko
- 2 lžíce přepuštěného másla
- snítka meduňky
Z jablka oloupeme slupku, odstraníme jádřinec, nakrájíme na kostičky, které podusíme na másle, poté rozmixujeme s pár lístečky meduňky.
Zdroj: Tvarohové knedlíčky s pošírovanou hruškou v červeném víně a jablíčkové pyré; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1582-tvarohove-knedlicky-s-posirovanou-hruskou-v-cervenem-vine-a-jablickove-pyre/ [On-line 18.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář