Ingredience:
- 2 hrnky hladké mouky
- 250 g másla
- ½ hrnku moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 žloutek (zbylý bílek použijeme do tvarohové náplně – viz níže)
- 4 lžíce kakaa
- 1 lžíce perníkového koření
- ½ kypřicího prášku
Mouku přesejeme.
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.
Ze všech ingrediencí zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici 30−60 minut odležet.
Na plech vyložený pečicím papírem nastrouháme polovinu těsta. Potřeme tvarohovou náplní a nastrouháme druhou polovinu těsta. Pečeme na 170 °C cca 40−50 minut.
Tvarohová náplň
- 3 žloutky
- ½ hrnku moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 měkké tvarohy
- 1 lžička bramborového škrobu
- citronová kůra
- 2 cl rumu
- 4 bílky
Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny, přidáme tvaroh, škrob, citronovou kůru, rum a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.
Zdroj: Tvarohové řezy; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1525-tvarohove-rezy/ [On-line 13.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář