reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tvarohový krém na švestkové omáčce

na tvarohový krém:

  • 350 g měkkého tvarohu
    3 žloutky
    cca 120 g cukru moučky
    100 g jogurtu
    vanilková esence dle chuti
    20 g plátkové želatiny
    250 g šlehačky
    cukrářské piškoty
    rum

na švestkovou omáčku:

  • švestky
    cukr krystal
    škrob
    skořicový cukr
    rum

Tvaroh vyšleháme se žloutky, cukrem, jogurtem a vanilkovou esencí. Vmícháme rozpuštěnou želatinu, zlehčíme hustou šlehačkou a vlijeme do formy vyložené potravinářskou fólií. Na závěr poklademe piškoty, které lehce pokropíme rumem, zatřeme zbytkem krému a dáme do chladničky či do mrazáku ztuhnout. Mezitím si připravíme ovocnou omáčku.
Vypeckované švestky nakrájíme na menší kousky a asi třetinu jich rozvaříme ve vodě s cukrem. Omáčku zahustíme zálivkou ze škrobu a vody, přidáme skořicový cukr a zbytek švestek, prohřejeme a na závěr přilijeme rum.
Podáváme spolu s tvarohovým krémem, který po ztuhnutí nakrájíme na plátky. A pokud krém pro větší efekt poprášíme potravinářskými barvami, přidáme piškot či oplatku a snítku máty, úspěch je zaručen.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/341-tvarohovy-krem-na-svestkove-omacce/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.