na tvarohový krém:
- 350 g měkkého tvarohu
3 žloutky
cca 120 g cukru moučky
100 g jogurtu
vanilková esence dle chuti
20 g plátkové želatiny
250 g šlehačky
cukrářské piškoty
rum
na švestkovou omáčku:
- švestky
cukr krystal
škrob
skořicový cukr
rum
Tvaroh vyšleháme se žloutky, cukrem, jogurtem a vanilkovou esencí. Vmícháme rozpuštěnou želatinu, zlehčíme hustou šlehačkou a vlijeme do formy vyložené potravinářskou fólií. Na závěr poklademe piškoty, které lehce pokropíme rumem, zatřeme zbytkem krému a dáme do chladničky či do mrazáku ztuhnout. Mezitím si připravíme ovocnou omáčku.
Vypeckované švestky nakrájíme na menší kousky a asi třetinu jich rozvaříme ve vodě s cukrem. Omáčku zahustíme zálivkou ze škrobu a vody, přidáme skořicový cukr a zbytek švestek, prohřejeme a na závěr přilijeme rum.
Podáváme spolu s tvarohovým krémem, který po ztuhnutí nakrájíme na plátky. A pokud krém pro větší efekt poprášíme potravinářskými barvami, přidáme piškot či oplatku a snítku máty, úspěch je zaručen.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/341-tvarohovy-krem-na-svestkove-omacce/
Poslední tip, trik či komentář