reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tvarohový nákyp s brokolicí

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 250 g netučného tvarohu
  • 50 g hladké mouky
  • 100 ml zakysané smetany
  • 4 vejce
  • 100 g ementálu
  • 20 ml koňaku (nemusí být)
  • 1 menší pórek
  • 400 g kysaného zelí
  • sůl
  • pepř
  • estraqon
  • majoránku
  • 200 g uzené krkovice
  • 1 brokolici
  • 4 lžíce slunečnicových semínek máslo do formy

Do mísy dáme tvaroh, mouku, zakysanou smetanu, čtyři žloutky, najemno nastrouhaný ementál a případně i koňak. Vše vymícháme na hladké těsto.

Pórek nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do sítka, propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Kysané zelí rovněž opláchneme a případně překrájíme na menší kousky. Uzenou krkovičku nařežeme na kostičky.

Brokolici opláchneme, spaříme horkou vodou a rozdělíme na růžičky.

Zapékací formu vymažeme máslem a na dno rozložíme dvě třetiny těsta. Na něj položíme překrájené zelí, osolíme, opepříme, okořeníme estragonem a majoránkou. Na zelí nasypeme uzené maso nakrájené na kostičky, polovinu pórku a spařenou brokolici.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, který dobře promícháme se zbylým těstem a rozložíme jako poslední vrstvu do mísy. Takto připravenou směs nakonec posypeme slunečnicovými semínky a zbylým pórkem. Vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 °C asi 45 minut. Nákyp ozdobíme salátem, plátky rajčat snítkou estragonu apod.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.