reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tvarohový závin s jahodovým coulis s kousky chřestu

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička soli
  • 2–3 lžíce kvasného 8% octa
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • asi 100 ml vlažné vody
  • 80 g dětských piškotů

Z prosáté mouky, cukru, soli, octa, oleje a vlažné vody vypracujeme vláčné hladké těsto. Když je těsto zpracované, několikrát s ním bouchneme o vál, abychom z něj dostali přebytečný vzduch. Vložíme do mísy, pomoučíme a necháme 1 hodinu odležet při pokojové teplotě.

Těsto rozdělíme na dvě až tři části a rozválíme na tenké pláty, které posypeme rozemletými dětskými piškoty, potřeme tvarohovou náplní (viz níže), zarolujeme a přemístíme na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 30 minut dozlatova, necháme zchladnout.

Porce závinu podáváme s jahodovým coulis, zdobíme lístkem meduňky i máty.

Tvarohová náplň

  • 800 g měkkého tvarohu
  • 4 vanilkové cukry
  • 1 lžíce vanilkového pudinku

Tvaroh smícháme s cukrem a vanilkovým pudinkem. Směsí potíráme plát těsta posypaný rozemletými piškoty.

Jahodové coulis

  • 600 g jahod
  • 100 g cukru
  • 50 ml bílého portského vína
  • 200 g bílého chřestu

Očištěné jahody nakrájíme na čtvrtky. Chřest oškrábeme a nakrájíme.
Do kastrůlku vlijeme portské, přidáme cukr a ¾ dávky jahod, povaříme 5 minut, zchladíme a rozmixujeme.

Do jahodové omáčky vmícháme zbytek jahod a chřest. Podáváme k tvarohovému závinu.

Zdroj: Tvarohový závin s jahodovým coulis s kousky chřestu; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1596-tvarohovy-zavin-s-jahodovym-coulis-s-kousky-chrestu/  [On-line 17.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.