- 0,4 kg krevet
- 0,05 l bílého vína
- 0,05 l smetany ke šlehaní
- 100 g citronové trávy
- 1 česnek
- 100 g šalotky
- 100 g zázvoru
- 2 avokáda
- 100 g chili
- 100 cl šťávy z limetky
- 100 g koriandru
- 100 g pažitky
- 500 g másla
Očistíme krevety a krunýře vyvaříme s nadrobno nasekanou citronovou trávou, česnekem, šalotkou a zázvorem. Přidáme bílé víno a zredukujeme na polovinu, přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem, procedíme.
Smícháme chili, avokádo, nasekaný koriandr a limetkovou šťávu, ušleháme na pyré se solí.
Krevety blanšírujeme nebo krátce restujeme, servírujeme na pyré. Do bisque před podáním přimícháme máslo a přelijeme tím krevety.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tygri-krevety-avokadove-pyre-bisque
Poslední tip, trik či komentář