reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tyrolská s knedlíčky

 

  • 4 porce
  • 1 I zeleninového vývaru
  • půl hlávky kapusty
  • 100 g cibule
  • 2 až 3 rajčata
  • nať libečku
  • strouhaný muškátový oříšek
  • sůl, pepř
  • na knedlíčky:
  • 100 g žemlových knedlíčků (v sáčku)
  • 100 g anglické slaniny nebo šunky
  • olej

Podle návodu na obalu připravte žemlové knedlíčky. Nejprve je nechte ve vodě nabobtnat, potom je ve vroucí vodě vařte (stačí jen polovinu doby udané výrobcem). Nakonec je vyjměte ze sáčku a dejte do misky. Anglickou slaninu nebo šunku nakrájejte na malé kostičky. Opečte je na rozehřátém oleji a nechte vychladnout, nakonec je vmíchejte do knedlíčkového těsta. Utvořte z něj asi 15 malých knedlíčků. Z kapusty odstraňte tuhé části a nakrájejte ji na širší nudličky. Oloupanou cibuli nakrájejte na prstýnky. Omytá rajčata spařte a oloupejte. Odstraňte jádřince a dužninu nakrájejte na kostičky. V hrnci zahřejte zeleninový vývar a nasýpejte do něj kapustu, cibuli a rajčata. Polévku přiveďte k varu a vařte asi 10 minut. Polévku dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Do polévky dejte nakrájenou nať libečku a knedlíčky, vše nechte ještě krátce prohřát.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.