- 300 g hovězího předního
- 2 menší červené řepy
- 2 brambory
- 1 velká mrkev
- 1 zelená paprika
- 2 hrsti zelí nakrájeného na tenké plátky
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce kečupu
- 1 malá cibule
- sůl, pepř
- kopr
- bobkový list
- nové koření
- 1 kostka hovězího bujonu bez glutamanu sodného
- zakysaná smetana na ozdobení
Maso s bobkovým listem, novým kořením a kostkou bujonu vaříme hodinu v tlakovém hrnci. Po vyjmutí masa vložíme do vývaru brambory, řepu, zelí a papriku a vaříme do změknutí. Mezitím necháme na sádle zpěnit cibulku, přidáme lžíci kečupu a touto směsí polévku zahustíme. Pokud je třeba, můžeme přidat mouku, ale polévka je i tak dost hustá. Nakonec okořeníme a necháme aspoň hodinu v hrnci, aby se chutě spojily. Na talíři ozdobíme lžící smetany.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ukrajinsky-borsc-0 [On-line 25.11.2010]
Poslední tip, trik či komentář