Suroviny :
- 1 kg uzené krkovice
- 3 lžíce medu
- 5 šalotek (nebo malých cibulek)
- 2 lžíce balsamikového octa
- 2 lžíce hořčice (nejlépe hrubozrnná, celé kuličky hezky vypadají…)
- sůl a pepř
- 2 lžíce oleje
- 1,25 ml bílého vína
1) Troubu si rozehřejeme na 200°C. Do pekáčku nalijeme dvě lžíce oleje, pokrájíme cibulky na půlkroužky, poklademe na maso a podlijeme bílým vínem. Dáme si maso předehřát na chvíli do trouby.
2) Mezitím si připravíme směs na krustičku: – v hrnku si promícháme med, balsamikový ocet, hořčici, sůl a pepř. Maso po chvilce vyjmeme a potřeme první polovinou medové směsi a dáme péct na 30 min. Během pečení několikrát maso pečlivě podlijeme vypečenou tekutinou. 3) Po 30 ti minutách maso vytáhneme z trouby a potřeme druhou polovinou směsi. Dáme péct na dalších 15 minut (již nepodléváme) aby se vytvořila hezká krusta.
Zdroj: Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami, medem a hořčicí; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/recepty-z-1-dilu-karoliny-domaci-kucharky?special=773951 [On-line 27.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář