reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami, medem a hořčicí

Suroviny :

  • 1 kg uzené krkovice
  • 3 lžíce medu
  • 5 šalotek (nebo malých cibulek)
  • 2 lžíce balsamikového octa
  • 2 lžíce hořčice (nejlépe hrubozrnná, celé kuličky hezky vypadají…)
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 1,25 ml bílého vína

1) Troubu si rozehřejeme na 200°C. Do pekáčku nalijeme dvě lžíce oleje, pokrájíme cibulky na půlkroužky, poklademe na maso a podlijeme bílým vínem. Dáme si maso předehřát na chvíli do trouby.

2) Mezitím si připravíme směs na krustičku: – v hrnku si promícháme med, balsamikový ocet, hořčici, sůl a pepř. Maso po chvilce vyjmeme a potřeme první polovinou medové směsi a dáme péct na 30 min. Během pečení několikrát maso pečlivě podlijeme vypečenou tekutinou. 3) Po 30 ti minutách maso vytáhneme z trouby a potřeme druhou polovinou směsi. Dáme péct na dalších 15 minut (již nepodléváme) aby se vytvořila hezká krusta.

Zdroj: Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami, medem a hořčicí; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/recepty-z-1-dilu-karoliny-domaci-kucharky?special=773951 [On-line 27.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.