Suroviny
- uzený hovězí jazyk 1 kus
- sladká smetana 1/2 balení
- kuřecí vývar 1 litr
- bílý toastový chléb 6 plátků
- čerstvě nastrouhaný křen 30 g
- cukr 4 lžíce
- vinný ocet 1 lžíce
- žloutek 1 kus
- máslo 1 lžíce
- sůl
Do vařícího vývaru přidáme nalámaný toastový chléb nebo žemle a necháme chvilku namáčet.
Pak přivedeme do varu, prošleháme, přidáme smetanu, většinu křenu, osolíme, osladíme a krátce povaříme.
Rozmixujeme tyčovým mixérem, ochutíme octem, cukrem a před podáváním zjemníme máslem, zašleháme žloutek a vsypeme čerstvě nastrouhaný křen.
Podáváme s uvařeným uzeným hovězím jazykem a karlovarským knedlíkem.
Zdroj: Uzený jazyk a křenová omáčka; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/uzeny-jazyk-krenova-omacka [On-line 08.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář