reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Uzený jazyk a křenová omáčka

Suroviny

  • uzený hovězí jazyk 1 kus
  • sladká smetana 1/2 balení
  • kuřecí vývar 1 litr
  • bílý toastový chléb 6 plátků
  • čerstvě nastrouhaný křen 30 g
  • cukr 4 lžíce
  • vinný ocet 1 lžíce
  • žloutek 1 kus
  • máslo 1 lžíce
  • sůl

Do vařícího vývaru přidáme nalámaný toastový chléb nebo žemle a necháme chvilku namáčet.
Pak přivedeme do varu, prošleháme, přidáme smetanu, většinu křenu, osolíme, osladíme a krátce povaříme.
Rozmixujeme tyčovým mixérem, ochutíme octem, cukrem a před podáváním zjemníme máslem, zašleháme žloutek a vsypeme čerstvě nastrouhaný křen.
Podáváme s uvařeným uzeným hovězím jazykem a karlovarským knedlíkem.

Zdroj: Uzený jazyk a křenová omáčka; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/uzeny-jazyk-krenova-omacka [On-line 08.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.