Potřebujeme:
- 200g jehněčího hřbetu,
- 200g vařené červené řepy nakrájené na kostičky,
- 30g červené cibule,
- 100ml červeného vína,
- červený vinný ocet,
- rostlinný olej,
- kmín, křen
- cukr, sůl, bylinky,
- piliny na uzení
Jehněčí hřbet očistíme a naložíme do soli, cukru a bylinek. Necháme marinovat přes noc.
Připravíme salát z řepy. Řepu uvaříme a oloupeme. Do kastrůlku nasypeme cukr a necháme zkaramelizovat a přidáme cibuli a restujeme. Cibuli zalijeme vínem a necháme zredukovat. Přidáme řepu a dochutíme.
Připravíme pánev s pilinami na uzení. Vložíme do ní marinované jehněčí maso a udíme. Uzené jehněčí maso nakrájíme na tenké plátky a servírujeme se salátem z červené řepy.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/uzeny-jehneci-hrbet-5-4-2011.html
Poslední tip, trik či komentář