reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Uzený jehněčí hřbet

Potřebujeme:

  • 200g jehněčího hřbetu,
  • 200g vařené červené řepy nakrájené na kostičky,
  • 30g červené cibule,
  • 100ml červeného vína,
  • červený vinný ocet,
  • rostlinný olej,
  • kmín, křen
  • cukr, sůl, bylinky,
  • piliny na uzení

Jehněčí hřbet očistíme a naložíme do soli, cukru a bylinek. Necháme marinovat přes noc.
Připravíme salát z řepy. Řepu uvaříme a oloupeme. Do kastrůlku nasypeme cukr a necháme zkaramelizovat a přidáme cibuli a restujeme. Cibuli zalijeme vínem a necháme zredukovat. Přidáme řepu a dochutíme.
Připravíme pánev s pilinami na uzení. Vložíme do ní marinované jehněčí maso a udíme. Uzené jehněčí maso nakrájíme na tenké plátky a servírujeme se salátem z červené řepy.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/uzeny-jehneci-hrbet-5-4-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.