2 porce
- 2 filety uzeného pstruha
- 1 šalotka
- citronová šťáva
- 6 ks kaparů (bobule se stopkou)
- 4 lžíce zakysané smetany (nejlépe crème fraîche)
- mletý pepř
- sůl
- 4 lžíce čočky beluga vařené v balsamikovém octu se solí
- 2 ředkvičky
Pstruha a šalotku nakrájíme na drobné kostičky, kapary nasekáme, vše promícháme se zakysanou smetanou, ochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem a solí.
Na porci podáváme dvě lžíce čočky, kterou jsme uvařili ve vodě ochucené balsamikovým octem a solí, doplníme ochuceným pstruhem a plátky ředkvičky.
Zdroj: Uzený pstruh s černou čočkou beluga; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1681-uzeny-pstruh-s-cernou-cockou-beluga/ [On-line 12.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář