- fazole 300 g
- uzené maso 500 g
- česnek 1 stroužek
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 kousek celeru
- pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
- nudle do polévky 1 hrst
- petrželová nať 1 kus
- nové koření 1 špetka
- malá cibule 1 kus
Uzené maso uvaříme v mírně osolené vodě asi půl hodiny. Zvlášť uvaříme den předem namočené fazole ve vodě a vyjmeme uvařené uzené maso. Do vývaru nakrájíme mrkev, petržel, celou cibuli, celer, nové koření a pepř. Povaříme doměkka, přidáme skoro změklé fazole a dále vaříme. Když změknou i fazole, dochutíme a přidáme uvařené nudle.
Zdroj: Uzený vývar s fazolemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/uzeny-vyvar-s-fazolemi [On-line 11.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář