Ingredience
- 1 filet tresky
- 0,5 dl sake
- 0,5 dl mirinu
- 3 lžíce cukru
- 4 lžíce miso pasty
- 2 ks baby bok choy
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce nasekaného česneku
- 1 lžíce nasekaného chili
- 1 lžíce nasekaného zázvoru
- 1 limeta
- 2 lžíce rybí omáčky
Na marinádu krátce povaříme dvě vína, sake a mirin. Pak stáhneme plamen a do směsi vín vmícháme miso pastu a cukr. Než marináda vychladne, naporcujeme si rybu. Následně ji vložíme do marinády, kde by měla zůstat do druhého dne.
Porci marinované ryby pečeme nejprve pár minut na pánvi, pak ji necháme ještě asi 7 minut dojít v troubě vyhřáté na 200 °C.
Jako přílohu podáváme bok choy ochucený česnekem, chilli, zázvorem, rybí omáčkou a limetkovou šťávou.
Zdroj: V misu marinovaná treska; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2622-v-misu-marinovana-treska/ [On-line 14.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář