reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

V misu marinovaná treska

Ingredience

  • 1 filet tresky
  • 0,5 dl sake
  • 0,5 dl mirinu
  • 3 lžíce cukru
  • 4 lžíce miso pasty
  • 2 ks baby bok choy
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce nasekaného česneku
  • 1 lžíce nasekaného chili
  • 1 lžíce nasekaného zázvoru
  • 1 limeta
  • 2 lžíce rybí omáčky

Na marinádu krátce povaříme dvě vína, sake a mirin. Pak stáhneme plamen a do směsi vín vmícháme miso pastu a cukr. Než marináda vychladne, naporcujeme si rybu. Následně ji vložíme do marinády, kde by měla zůstat do druhého dne.

Porci marinované ryby pečeme nejprve pár minut na pánvi, pak ji necháme ještě asi 7 minut dojít v troubě vyhřáté na 200 °C.

Jako přílohu podáváme bok choy ochucený česnekem, chilli, zázvorem, rybí omáčkou a limetkovou šťávou.

Zdroj: V misu marinovaná treska; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2622-v-misu-marinovana-treska/ [On-line 14.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.