Ingredience
- vařené vejce 5 kusů
- šunkový salám 200 g
- prášková želatina 4 lžičky
- naložená směs moravanka 1 sklenice
- sůl a pepř 1 špetka
- majonéza 3 sáčky
Slejeme nálev z Moravanky a dáme do něj na dvě hodiny nabobtnat želatinu, pak mírně zahřejeme, tak aby se rozpustila (nevaříme!). Do toho přidáme všechny ingredience pokrájené na kostičky, včetně zeleniny z Moravanky, a opatrně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Vlijeme do igelitem vyloženého srnčího hřbetu (lépe se vyndává) nebo plníme do bábovkové formy či do tlačenkové nohavice. Dáme do ledničky ztuhnout. Krájíme na plátky.
Zdroj: Vaječná tlačenka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vajecna-tlacenka-1 [On-line 22.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář