Na asi 20 ks potřebujeme:
- 100 g celozrnné pšeničné špaldové mouky bio,
30 g jemně mletých ovesných vloček,
80 g másla,
50 g pšeničných klíčků,
1 vejce
na obalování:
- fruktóza,
- špetka semínek z vanilkového lusku
Mouku zpracujeme s ovesnými vločkami, máslem, pšeničnými klíčky a vejcem do vláčného těsta. Necháme ho odležet nejlépe do druhého dne. Pak těsto vyválíme na váleček, ten rozkrájíme na stejné díly a z nich tvarujeme rohlíčky. Skládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
Rohlíčky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 8 až 10 minut. Pak je ještě teplé obalujeme ve fruktóze smíchané se semínky vanilky. Uskladníme v krabici a necháme rozležet.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/vanilkove-rohlicky-bez-cukru-16-11-2009.html
Poslední tip, trik či komentář