reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vánoční medový nugát

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 1 kus – smetana ke šlehání
  • 1 balení – kondenzované mléko
  • 80 g – máslo
  • 2 lžíce – sušená smetana
  • 400 g – med nebo cukr
  • 250 g – pražené mandlové plátky
  • 150 g – mléčná čokoláda

Připravíme si plech a vyložíme ho pečicím papírem.
V kastrůlku na středním plameni přivedeme k varu smetanu spolu s kondenzovaným mlékem a s medem. Nechte probublávat, dokud směs nedosáhne teploty 118–120 Celsia a zcela nezkaramelizuje.
Odstavíme z plamene a necháme pár minut chladnout. Poté opatrně vešleháme sušenou smetanu, máslo a plátky mandlí.
Směs nalijeme na připravený plech a necháme ji ztuhnout, ideálně přes noc. Nejméně však 4 hodiny.
Ztuhlý nugát přendáme na prkénko a nakrájíme na malé kousky.
Připravíme si vodní lázeň a rozpustíme v ní čokoládu. Jednotlivé kousky nugátu v ní namáčíme – ale pouze jejich spodní část. Každý kousek nugátu odložíme na plech s pečicím papírem a necháme ztuhnout.
Nebo můžeme před krájením potřít čokoládou celý moučník a nakrájet ho až potom, jak to předvádí Iveta.

Zdroj: Vánoční medový nugát; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/vanocni-medovy-nugat.html [On-line 29.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.