reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sváteční koňak

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 150 ml – tmavý karibský rum
  • 5 kusů – žloutky
  • 500 ml – neslazené kondenzované mléko
  • 150 ml – brandy
  • 350 g – krupicový cukr
  • 1/2 kusu – vanilkový lusk

Nejprve si v kastrůlku svaříme kondenzované mléko spolu s cukrem a vanilkovým luskem. Směs necháme trochu vychladnout a poté vyjmeme vanilkový lusk.
Připravíme si vodní lázeň a do horní mísy dáme žloutky. Přilijeme mléčnou směs a mícháme do zhoustnutí.
Jakmile je směs hustá, dáme ji stranou a necháme úplně vychladnout.
Do vychladlé směsi vmícháme oba druhy alkoholu, promícháme a vlijeme do připravené nádoby. Hotový koňak uložíme do lednice.

Zdroj: Sváteční koňak; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/svatecni-konak.html [On-line 29.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.