reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špenátová polévka s parmazánem a krutony

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 1 l – zeleninový vývar
  • 1 balení – mražené špenátové listy
  • 1 kus – pórek
  • 50 ml – olivový olej
  • 200 ml – smetana na vaření
  • 40 g – nastrouhaný parmezán
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – čerstvě namletý pepř
  • osmažené kostičky chleba k podávání

Očistěte si pórek, odkrojte povadlé části a zbytek nakrájejte na kolečka. Do širšího hrnce dejte olej a pórek na něm orestujte.
Přidejte litr zeleninového vývaru a nechte ho pár minut provařit.
Do vývaru přidejte 4 kostky mražených špenátových listů a opět krátce povařte.
Polévku sundejte z plamene a tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka. Přidejte smetanu, dvě třetiny nastrouhaného parmezánu, promíchejte, osolte, opepřete a ještě tři minuty provařte nad plamenem.
Hotovou polévku podávejte ozdobenou čerstvě nastrouhaným parmezánem a osmaženými kostičkami chleba.

Zdroj: Špenátová polévka s parmazánem a krutony; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/spenatova-polevka-s-parmazanem-a-krutony.html [On-line 29.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.