reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vánoční šneci

Potřebujeme:

  • 120 hlemýžďů (z konzervy nebo mražené),
    2 mrkve,
    1 láhev bílého vína,
    1 cibuli se zapíchnutým hřebíčkem,
    1 bouquet garni z bylinek (tymián, bobkový list, petrželka – svázané do balíčku), 1 stonek řapíkatého celeru,
    100 ml vinného octa,
    zeleninový vývar

Na šnečí nádivku (máslo):

  • 20 ks sardelek,
  • ½ kg másla,
  • 1 bílou veku,
  • 100 ml calvadosu nebo sherry,
  • 4 žloutky,
  • 1 citron,
  • 1/2 kg zelené listové petrželky,
  • sůl,
  • cayenský pepř,
  • nové koření,
  • strouhanku,
  • kuřecí vývar,
  • ulity z hlemýžďů,
  • 5 dkg kaparů,
  • 4 šalotky,
  • 6 stroužků česneku,
  • mleté nové koření

Hlemýždě uvaříme ve vývaru s vínem, octem, zeleninou a bouquet garni. Prolisované sardelky utřeme s máslem, přidáme žemli namočenou ve víně, žloutky, kůru a šťávu z citronu, cayenský pepř, posekané kapari, petrželku, sherry a koření. Do ulity dáme trochu nádivky nebo vývaru, vložíme tělo hlemýždě, zakryjeme nádivkou, posypeme strouhankou a zapečeme.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/vanocni-sneci-jak-se-delaji-17-12-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.