Potřebujeme:
- 120 hlemýžďů (z konzervy nebo mražené),
2 mrkve,
1 láhev bílého vína,
1 cibuli se zapíchnutým hřebíčkem,
1 bouquet garni z bylinek (tymián, bobkový list, petrželka – svázané do balíčku), 1 stonek řapíkatého celeru,
100 ml vinného octa,
zeleninový vývar
Na šnečí nádivku (máslo):
- 20 ks sardelek,
- ½ kg másla,
- 1 bílou veku,
- 100 ml calvadosu nebo sherry,
- 4 žloutky,
- 1 citron,
- 1/2 kg zelené listové petrželky,
- sůl,
- cayenský pepř,
- nové koření,
- strouhanku,
- kuřecí vývar,
- ulity z hlemýžďů,
- 5 dkg kaparů,
- 4 šalotky,
- 6 stroužků česneku,
- mleté nové koření
Hlemýždě uvaříme ve vývaru s vínem, octem, zeleninou a bouquet garni. Prolisované sardelky utřeme s máslem, přidáme žemli namočenou ve víně, žloutky, kůru a šťávu z citronu, cayenský pepř, posekané kapari, petrželku, sherry a koření. Do ulity dáme trochu nádivky nebo vývaru, vložíme tělo hlemýždě, zakryjeme nádivkou, posypeme strouhankou a zapečeme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/vanocni-sneci-jak-se-delaji-17-12-2010.html
Poslední tip, trik či komentář