reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vánoční šneci

4 porce

  • 30 g másla
  • 2 šalotky
  • snítka tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého pepře
  • 300 ml bílého vína
  • 100 g vyloupaných, očištěných a předvařených hlemýžďů zahradních
  • sůl
  • 2 tucty ulit

V kastrůlku rozpustíme máslo, opečeme šalotku dosklovata, přidáme snítku tymiánu, koření a bílé víno, vložíme hlemýždě, osolíme a pozvolna vaříme doměkka a scedíme.

Telecí fáš

  • 200 g mleté telecí kýty
  • mletý pepř
  • sůl

Mleté maso opepříme, osolíme a dobře promícháme.

Bylinkové máslo

  • 100 g másla
  • 1 snítka plocholisté petrželky
  • 1 snítka tymiánu
  • ½ lžíce kapary
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šalotka
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce strouhanky

Máslo utřeme s nadrobno nasekanými ingrediencemi, na závěr vmícháme strouhanku.

Do ulity vmáčkneme lžičku telecí fáše, maso z hlemýždě, zatřeme bylinkovým máslem.

Ulity vyskládáme do pekáče nebo speciálních zapékacích misek na šneky a gratinujeme (zapékám shora) ve vyhřáté troubě na 250 °C asi 10−15 minut.

Zdroj: Vánoční šneci; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1530-vanocni-sneci/  [On-line 20.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.