reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vařené krevety s koktejlovou omáčkou

2 porce

Ingredience

  • 20 ks celých krevet
  • Menší celer
  • Fenykl
  • Mrkev
  • Cibule
  • Celá skořice
  • Citron
  • 2 dl bílého vína
  • Celý černý pepř
  • Pomeranč

Na omáčku:

  • 6 lžic majonézy
  • Lžíce strouhaného křenu
  • 2 lžíce kečupu
  • Lžíce brandy
  • Chilli omáčka
  • Worcesterská omáčka
  • Citron
  • Sůl
  • Pepř
  • Bageta
  • Listový salát
  • Skořice

Nakrájený fenykl, mrkev a celer dáme vařit do horké vody. Přilijeme bílé víno, citronovou a pomerančovou šťávu z půlky plodu. Vymačkaný plod můžeme dát také do hrnce. Přidáme skořici, sůl, pár kuliček celého černého pepře a kůru skořice. Chvilku povaříme a přidáme krevety. Ty vaříme 2 minuty, pak je vypneme a necháme 5 minut dojít.

K omáčce si nastrouháme křen. V misce promícháme majonézu, kečup, chilli omáčku, brandy, pepř, pár kapek citrónu, worcester a křen.

Uvařené krevety si zchladíme v lednici, aby se dobře loupaly. A pak můžeme servírovat.

Zdroj: Vařené krevety s koktejlovou omáčkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1718-varene-krevety-s-koktejlovou-omackou/ [On-line 20.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.