2 porce
Ingredience
- 20 ks celých krevet
- Menší celer
- Fenykl
- Mrkev
- Cibule
- Celá skořice
- Citron
- 2 dl bílého vína
- Celý černý pepř
- Pomeranč
Na omáčku:
- 6 lžic majonézy
- Lžíce strouhaného křenu
- 2 lžíce kečupu
- Lžíce brandy
- Chilli omáčka
- Worcesterská omáčka
- Citron
- Sůl
- Pepř
- Bageta
- Listový salát
- Skořice
Nakrájený fenykl, mrkev a celer dáme vařit do horké vody. Přilijeme bílé víno, citronovou a pomerančovou šťávu z půlky plodu. Vymačkaný plod můžeme dát také do hrnce. Přidáme skořici, sůl, pár kuliček celého černého pepře a kůru skořice. Chvilku povaříme a přidáme krevety. Ty vaříme 2 minuty, pak je vypneme a necháme 5 minut dojít.
K omáčce si nastrouháme křen. V misce promícháme majonézu, kečup, chilli omáčku, brandy, pepř, pár kapek citrónu, worcester a křen.
Uvařené krevety si zchladíme v lednici, aby se dobře loupaly. A pak můžeme servírovat.
Zdroj: Vařené krevety s koktejlovou omáčkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1718-varene-krevety-s-koktejlovou-omackou/ [On-line 20.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář