reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vařený humr s bylinkami

4 porce:

  • 2 humry (cca 600 gr)
  • 500 gr creme fraiche (zakysaná smetena)
  • 150 gr mícháné zeleniny (karotky, vodnice, celeru)
  • 1 cibule
  • 80 gr šalotky
  • 80 gr másla
  • 5 cl koňaku
  • 1 rajský koncentrát neba vařená rajčata
  • nasekaný estragon
  • nasekaná pažitka
  • pepř
  • sůl

Humry ponořené hlavou do vroucí vody a vařte 15 min. Po vytažení prudce zchlaďte pod studenou vodou, odstraňte hlavy, rozpulte je a zbavte opatrně vody. Oloupejte ocasy, vyjměte maso a odstraňte klepeta, která rozbijete tupou části nože a vyjmete maso. Na cca polovině másla nechte zpěnit zvolna cibuli, šalotku a zeleninu nakrájenou na kostičky. Přidejte kostru, nasekané nožičky a hlavy. Když je vše osmahlé, přidejte rajčata, smetanu a nechte zvolna 5 min. vařit. Přes konický cedník přeceďte a vařečkou vytlačte z kostry a hlav veškerou šťávu do hluboké pánve. Ocasy humrů nakrájejte na cm plátky a jemně osmažte s klepety na zbytku másla. Podlijte koňakem a flambujte. Šťávu vlijte do zahuštěné omáčky, přidejte bylinky, dosolte, opepřete. Maso z humra a přelijte omáčkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.