reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Varhule

10 porcí

  • 1,2 kg hrušek
  • ½ citronu
  • 1,5 kg uvařených a oloupaných brambor
  • 400 g hrubé mouky
  • 100 g krupice
  • 1 vejce
  • 20 g soli
  • hrubá mouka na podsypání
  • 200 g mletého máku
  • 200 g moučkového cukru
  • 200 g másla

Brambory uvařme ve slupce nejlépe den předem. Pěkně se zatáhnou, lépe se s nimi pracuje.

Hrušky očistíme, zbavíme jádřince, mají-li tuhou slupku, okrájíme ji. Hrušky nakrájíme na malé kostičky, aby nezhnědly, zastříkneme je citronovou šťávou.

Brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, krupicí, vejcem a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme plát, který krájíme na kostky a na ně klademe kousky hrušek a důkladně zabalíme. Nebo vyválíme válečky, ze kterých odkrajujeme stejně velké kusy a tvarujeme na placičky, do kterých balíme nakrájené hrušky.

Vaříme v osolené vodě asi 7 minut, až knedlíky vyplavou na povrch.

Varhule podáváme s mletým mákem, moučkovým cukrem a přeléváme přepuštěným máslem.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-08.03.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=747

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.