Ingredience
rybí pomazánka:
- rybí konzerva 2 kusy
- vejce (natvrdo) 3 kusy
- sladkokyselá okurka 2 kusy
- střední cibule 1 kus
- limetka nebo citron (šťáva) 1 kus
- majonéza 2 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
celerová pomazánka a la humr:
- střední celer 1 kus
- krabí tyčinky 200 g
- mrkev 1 kus
- pár kapek citronové šťávy 1 dávka
- cukr krupice 1 špetka
- majolka 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
salátové hnízdo:
- srdíčko hlávkového salátu 1 dávka
- listy rukoly 1 dávka
- polníček 1 balení
- olivový olej 1 lžíce
- balzamiko 1 lžička
- třtinový cukr 1 špetka
1. Rybí pomazánka: Do mísy dáme rybí konzervy, které rozmačkáme. Přidáme na kostičky nakrájené vejce natvrdo, nadrobno nakrájenou okurku a cibuli. Vše pokapeme šťávou z limetky, osolíme, opepříme, přidáme libovolné množství majonézy a zamícháme.
2. Pomazánka à la humr: Do mísy nastrouháme celer, mrkev a nahrubo krabí tyčinky. Pokapeme citronovou šťávou, podle chuti osladíme, osolíme, opepříme a přidáme majonézu. Vše zamícháme.
3. Salátové hnízdo: Do misky dáme natrhaný listový salát, rukolu a polníček. Pokapeme olivovým olejem a balzamikem, přidáme trochu třtinového cukru a vše dobře promícháme. Na tomto „lůžku“ servírujeme pomazánky a podáváme k nim bílé pečivo.
Zdroj: Variace pomazánek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/variace-pomazanek-0 [On-line 09.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář