reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Italská rajčatová

Ingredience

  • tagliatelle 250 g
  • rajčatové pyré 500 ml
  • olivový olej 2 lžíce
  • cibule 1 kus
  • jarní cibulka s natí 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • oregano 1 lžíce
  • půl lžíce tymiánu 1 dávka
  • balzamikový ocet 1 lžíce
  • třtinový cukr 2 lžíce
  • máslo 20 g
  • smetana 100 ml
  • hladká mouka na zahuštění 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Na olivovém oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme rajčatové pyré, rozetřený česnek, oregano, tymián, sůl a pepř. Na mírném plameni povaříme 15 až 25minut, přidáme třtinový cukr, balzamikový ocet a ještě tři minuty vaříme. Přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně. Vaříme zhruba dalších deset minut na mírném ohni. V případě potřeby můžeme trochu zředit vodou. V závěru pro zjemnění dodáme trochu másla.

2. Do vroucí osolené vody vložíme rozlámané tagliatelle a za občasného míchání je vaříme asi pět minut. Nudle poté dáme do polévky a při servírování porce posypeme jemně nasekanou natí z jarní cibulky.

Zdroj: Italská rajčatová; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/italska-rajcatova [On-line 09.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.