4 porce
- 1,5 dl stolního oleje
- 60 dkg hub
- 2 cibule
- 8 uvařených vajec
- 40 dkg zeleného hrášku
- 2 dl zakysané smetany
- 40 dkg těstovin
- 5 litrů křišťálově čisté vody z pramene
- sůl
- červená paprika
- pepř
- tymián
- rozmarýn
- saturejka
- petrželová nať
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Zaprášíme troškou červené mleté papriky, promícháme a přidáme nakrájené houby. Zatímco se houby smaží, oloupeme uvařená vajíčka a rozkrojíme je na čtvrtky.
Až budou houby osmahnuté, směs osolíme a ochutíme rozmarýnem, mletým pepřem, saturejkou a petrželovou natí.
K houbám přidáme zelený hrášek a vajíčka, důkladně promícháme, ale dávejme pozor na vajíčka, aby se příliš nerozbila. Zahustíme jednou polévkovou lžící mouky. Přimícháme smetanu a důkladně povaříme.
Jako přílohu podáváme uvařené těstoviny. Promícháme je s gulášem, prohřejeme a můžeme podávat.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/receptek_cs/musor/Naho%C5%99e+na+ho%C5%99e
Poslední tip, trik či komentář