reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vegetariánský špíz s feta sýrem a rajčátky

  • větší cherry rajčata 8 kusů
  • sýra feta 200 g
  • italský chléb, každý asi 2 cm silný 2 plátky
  • sušená rajčata, naložené v oleji 100 g
  • černé olivy 100 g

Marináda

  • extra panenský olivový olej 80 ml
  • česnek, oloupaný a utřený 1 stroužek
  • pár kapek čerstvě vymačkané citronové šťávy 1 dávka
  • zelené pesto 10 ml
  • mořská sůl 1 dávka

V misce smíchejte ingredience na marinádu. Olivový olej, česnek, sůl, pár kapek citronové šťávy a 10 ml zeleného pesta, jsou to asi dvě čajové lžičky. Vše dobře promíchejte.

Plátky chleba nakrájejte na kostičky, ponořte na pár sekund do marinády a rychle vyndejte, aby se nerozmáčel. Uložte stranou. Do marinády dejte na kostičky nakrájený feta sýr, celá cherry rajčátka a přepůlená sušená rajčata. Nechte 30 minut marinovat.

Připravte gril. Oba druhy rajčátek, sýr i chléb napichujte střídavě na bambusové špejle a každý kebab zakončete černou olivou. Kebaby grilujte 3-4 minuty z každé strany. Během grilování je alespoň jednou potřete marinádou.

Jakmile se sýr začne roztékat a chléb je upečený do křupava, sundejte kebaby z grilu 
a ihned podávejte.

Zdroj: Vegetariánský špíz s feta sýrem a rajčátky; Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/vegetariansky-spiz-s-feta-syrem-rajcatky [On-line 25.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.