- větší cherry rajčata 8 kusů
- sýra feta 200 g
- italský chléb, každý asi 2 cm silný 2 plátky
- sušená rajčata, naložené v oleji 100 g
- černé olivy 100 g
Marináda
- extra panenský olivový olej 80 ml
- česnek, oloupaný a utřený 1 stroužek
- pár kapek čerstvě vymačkané citronové šťávy 1 dávka
- zelené pesto 10 ml
- mořská sůl 1 dávka
V misce smíchejte ingredience na marinádu. Olivový olej, česnek, sůl, pár kapek citronové šťávy a 10 ml zeleného pesta, jsou to asi dvě čajové lžičky. Vše dobře promíchejte.
Plátky chleba nakrájejte na kostičky, ponořte na pár sekund do marinády a rychle vyndejte, aby se nerozmáčel. Uložte stranou. Do marinády dejte na kostičky nakrájený feta sýr, celá cherry rajčátka a přepůlená sušená rajčata. Nechte 30 minut marinovat.
Připravte gril. Oba druhy rajčátek, sýr i chléb napichujte střídavě na bambusové špejle a každý kebab zakončete černou olivou. Kebaby grilujte 3-4 minuty z každé strany. Během grilování je alespoň jednou potřete marinádou.
Jakmile se sýr začne roztékat a chléb je upečený do křupava, sundejte kebaby z grilu a ihned podávejte.
Zdroj: Vegetariánský špíz s feta sýrem a rajčátky; Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/vegetariansky-spiz-s-feta-syrem-rajcatky [On-line 25.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář