Ingredience
- uzené maso 400 g
- rohlíky 8 kusů
- vývar 500 ml
- máslo 75 g
- vejce 4 kusy
- čerstvé kopřivy 1 dávka
- zelená petržel 1 hrst
- muškátový oříšek 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
Uzené maso a pečivo nakrájíme na kostičky. Bílé pečivo zalijeme vlažným mlékem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. V jiné míse utřeme máslo se žloutky, přidáme pokrájené maso, najemno nasekané bylinky a vše promícháme s pečivem. Okořeníme, dosolíme a na konec opatrně vmícháme sníh z bílků. Směs dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy (formiček) a pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Zdroj: Velikonoční nádivka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/velikonocni-nadivka [On-line 23.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář