reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená krkovička

Ingredience
pečená krkovička:

  • krkovice 2 kg
  • tymián, rozmarýn, šlavěj, libeček 1 dávka
  • petržel 1 hrst
  • barevný pepř a sůl 1 špetka
  • česnek 4 stroužky
  • olej 1 dávka

Šťouchané brambory:

  • brambory 1 kg
  • cibule 1 kus
  • olej 1 dávka
  • sůl 1 špetka

1. Plátky krkovice si naložíme do buď čerstvých a nasekaných bylinek, nebo sušených. Do marinády promícháme olej, sůl a česnek na plátky a vše promícháme tak, aby se maso celé pokrylo touto bylinkovou marinádou. Necháme aspoň hodinku odležet a pak pečeme zakryté na 180 stupňů. Po upečení servírujeme s bramborem, přelité výpekem.

2. Šťouchané brambory: Brambory si uvaříme v osolené vodě a mezitím si osmažíme na oleji cibulku. Uvařené brambory rozšťoucháme s přimíchanou osmaženou cibulkou a dochutíme solí.

Zdroj: Pečená krkovička; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-krkovicka [On-line 23.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.