reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Velké tygří krevety s omáčkou

2 porce

Ingredience

  • 12 ks tygřích krevet
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce sambalu
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron
  • Rukola

Na omáčku:

  • 4 dl bílého vína
  • 2 ks šalotky
  • Celý černý pepř
  • 250 g másla
  • 1 svazek pažitky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sambalu
  • 100 g čerstvého zázvoru
  • Sůl
  • Citron

Syrové krevety oloupeme, zbavíme hlavy a střívek. Nahrubo nakrájenou šalotku dáme do rozpáleného rendlíku, kde ji zalijeme vínem.

Krevety promícháme s pastou sambal a trochou olivového oleje. Dále si najemno nakrájíme pažitku a nastrouháme česnek se zázvorem. Rozpálíme si pánev a začneme krevety opékat. Osolíme je a otočíme. Dohromady je opékáme 3 až 5 minut. Ke konci je zakápneme citrónovou šťávou a vyndáme.

Mezitím se nám z rendlíku vyvařil alkohol z vína. Při nízké teplotě do něj přidáme máslo. Až se rozpustí, vhodíme nastrouhaný česnek a zázvor. Procedíme přes cedník, abychom se zbavili cibule. Osolíme a přidáme pažitku.

Zdroj: Velké tygří krevety s omáčkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1719-velke-tygri-krevety-s-omackou/ [On-line 20.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.