2 porce
Ingredience
- 12 ks tygřích krevet
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce sambalu
- Sůl
- Pepř
- Citron
- Rukola
Na omáčku:
- 4 dl bílého vína
- 2 ks šalotky
- Celý černý pepř
- 250 g másla
- 1 svazek pažitky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sambalu
- 100 g čerstvého zázvoru
- Sůl
- Citron
Syrové krevety oloupeme, zbavíme hlavy a střívek. Nahrubo nakrájenou šalotku dáme do rozpáleného rendlíku, kde ji zalijeme vínem.
Krevety promícháme s pastou sambal a trochou olivového oleje. Dále si najemno nakrájíme pažitku a nastrouháme česnek se zázvorem. Rozpálíme si pánev a začneme krevety opékat. Osolíme je a otočíme. Dohromady je opékáme 3 až 5 minut. Ke konci je zakápneme citrónovou šťávou a vyndáme.
Mezitím se nám z rendlíku vyvařil alkohol z vína. Při nízké teplotě do něj přidáme máslo. Až se rozpustí, vhodíme nastrouhaný česnek a zázvor. Procedíme přes cedník, abychom se zbavili cibule. Osolíme a přidáme pažitku.
Zdroj: Velké tygří krevety s omáčkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1719-velke-tygri-krevety-s-omackou/ [On-line 20.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář