Potřebujeme:
- 1 kg vepřových jater
- 1 lžíci hořčice
- worcester
- 1 cibuli nadrobno
- olej, sůl a pepř
Na salát:
- 100 g těstovin tarhoňa
- 100 g hrášku
- 100 g chřestu
- 4 růžičky brokolice
- 2 růžičky květáku
- 1 lžíci másla
Játra očistíme a namarinujeme do hořčice a worchestru, cibule. Necháme je naložené nejlépe přes noc. Pak plátky orestujeme a dusíme ve vlastní šťávě doměkka. Vše dochutíme solí a pepřem. Tarhoňu uvaříme v osolené vodě a pak ji scedíme. Na másle krátce orestujeme předem tepelně upravenou zeleninu. Přidáme tarhoňu a vše dochutíme.
Zdroj: Vepřová játra se salátem z tarhoni; TV Nova Tescoma s chutí http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5914-tescoma-s-chuti-veprova-jatra-se-salatem-z-tarhoni/ [On-line 26.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář