- 5 plátků vepřové kýty
- 200 g uzeného tvrdého sýra
- 200 g šunky
- 100 g Vysočiny
- pomazánkové máslo
- tavený sýr
- sklenice piva
- kmín
- pár koleček nakrájeného pórku
- sůl
- pepř
- olej
- 1 smetana
- trocha mouky na zahuštění
Maso naklepeme, osolíme a dle chuti i opepříme. Připravíme směs na náplň: Smícháme pomazánkové máslo, tavený sýr, pár koleček pórku. Přidáme jemně nastrouhanou šunku a uzený sýr, drobně pokrájený salám, okořeníme a přilijeme trochu piva. Opepříme, přidáme kmín.
Maso naplníme směsí, přeložíme v půlce a pomocí párátek kapsu uzavřeme. Vložíme na pekáč a zalijeme trochou vody a oleje. Pečeme a zaléváme vypečenou šťávou. Po upečení vyndáme maso, do výpeku nalijeme smetanu, zahustíme trochou mouky a povaříme. Omáčkou přeléváme maso.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-kapsa-plnena [On-line 3.3.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář