reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová kapsa plněná sýrovou a šunkovou směsí s bramborem

  • 5 plátků vepřové kýty
  • 200 g uzeného tvrdého sýra
  • 200 g šunky
  • 100 g Vysočiny
  • pomazánkové máslo
  • tavený sýr
  • sklenice piva
  • kmín
  • pár koleček nakrájeného pórku
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 1 smetana
  • trocha mouky na zahuštění

Maso naklepeme, osolíme a dle chuti i opepříme. Připravíme směs na náplň: Smícháme pomazánkové máslo, tavený sýr, pár koleček pórku. Přidáme jemně nastrouhanou šunku a uzený sýr, drobně pokrájený salám, okořeníme a přilijeme trochu piva. Opepříme, přidáme kmín.

Maso naplníme směsí, přeložíme v půlce a pomocí párátek kapsu uzavřeme. Vložíme na pekáč a zalijeme trochou vody a oleje. Pečeme a zaléváme vypečenou šťávou. Po upečení vyndáme maso, do výpeku nalijeme smetanu, zahustíme trochou mouky a povaříme. Omáčkou přeléváme maso.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-kapsa-plnena [On-line 3.3.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.