Ingredience
- 4 vepřová kolena s kůží
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
- 4 šalotky
- 5 stroužků česneku
- 200 g kořenové zeleniny
- čerstvý rozmarýn
Kolena vykostíme, případně koupíme už vykostěná. Maso zevnitř osolíme, opepříme, potřeme olejem a posypeme rozmarýnem. Poté kolena svážeme do původního tvaru. Zvenčí osolíme, opepříme a začneme péct na pánvi. Až zezlátnou, přendáme je do pekáčku.
Ve výpeku opečeme zeleninu, ke které dáme nové koření, bobkový list, rozmarýn a tymián. Přidáme cukr. Orestujeme do tmavé barvy a přidáme 2 lžíce hrubozrnné hořčice. Dále přilijeme víno. Jakmile se odvaří alkohol, přidáme vývar a vložíme koleno. Hrnec vložíme do trouby a pečeme 2,5 hodiny při 150 stupních.
Zdroj: Vepřová kolena na červeném víně; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2301-veprova-kolena-na-cervenem-vine/ [On-line 22.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář