reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová kolena na červeném víně

Ingredience

  • 4 vepřová kolena s kůží
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • 4 šalotky
  • 5 stroužků česneku
  • 200 g kořenové zeleniny
  • čerstvý rozmarýn

Kolena vykostíme, případně koupíme už vykostěná. Maso zevnitř osolíme, opepříme, potřeme olejem a posypeme rozmarýnem. Poté kolena svážeme do původního tvaru. Zvenčí osolíme, opepříme a začneme péct na pánvi. Až zezlátnou, přendáme je do pekáčku.

Ve výpeku opečeme zeleninu, ke které dáme nové koření, bobkový list, rozmarýn a tymián. Přidáme cukr. Orestujeme do tmavé barvy a přidáme 2 lžíce hrubozrnné hořčice. Dále přilijeme víno. Jakmile se odvaří alkohol, přidáme vývar a vložíme koleno. Hrnec vložíme do trouby a pečeme 2,5 hodiny při 150 stupních.

Zdroj: Vepřová kolena na červeném víně; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2301-veprova-kolena-na-cervenem-vine/ [On-line 22.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.