4 porce
Plněné maso je vždy příjemnou změnou a lahůdkou, poněvadž se při tepelném zpracování všechny chutě náplně a šťávy z masa vzájemně prolnou. Tentokrát pečeme maso na sádle – dodá pokrmu správný říz a lyžařům kalorie.
kotlety
- 4 vyšší kotlety s kostí
- 2 cibule
- 40 g másla
- 200 g mražených hub
- 2 stroužky česneku
- 4 cl bílého vína, sůl
- mletý pepř
- sušený tymián
- 2 lžíce sádla
Jednu cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji společně se sekaným česnekem na másle do sklovata. Přidáme houby, podlijeme vínem a krátce podusíme. Osolíme a necháme zchladnout.
Kotletu prořízneme a naplníme nádivkou. Spíchneme špejlí, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Druhou cibuli nakrájíme na klínky, vložíme do pekáče s kousky sádla, vyskládáme kotlety, přidáme i zbytek houbové směsi, podlijeme vínem a pečeme asi 45 minut dozlatova.
kmínové placky
- 400 g vařených brambor
- 2 vejce
- 50 g krupice
- 2 lžičky drceného kmínu
- petrželka
- mletý pepř
- sůl
- 50 g sádla
Brambory rozmačkáme šťouchadlem a smícháme s vejci, krupicí, kmínem a nasekanou petrželkou. Ochutíme solí a mletým pepřem.
Z těsta tvoříme placky a pečeme na sádla dozlatova, odkládáme na savý papír.
Zdroj: Vepřová kotleta plněná houbami a kmínové placky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1039 [On-line 16.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář