6 porcí
- 6 vepřových kotlet s kostí
- sůl
- mletý pepř
- směs čerstvých bylinek
- hladká mouka
- olej
- máslo
Šalotky na červeném víně
- 200 g krupicového cukru
- asi 4 dl červeného vína
- 500 g šalotek
Kotlety osolíme, opepříme, posypeme sekanými bylinkami a zaprášíme moukou.
Na pánvi rozpálíme olej s trochou másla, vložíme větvičku bylinek a kotlety opečeme z obou stran. Podáváme s delikátními šalotkami na červeném víně.
Cukr rozpustíme v kastrůlku na světlý karamel, vlijeme červené víno, zamícháme a necháme rozpustit, vložíme očištěné šalotky a dusíme doměkka a víno necháme zredukovat.
Zdroj: Vepřová kotleta se šalotkami na červeném víně; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1194 [On-line 27.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář