reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová krkovice

Ingredience

  • krkovice bez kosti 5 plátků

marináda:

  • olivový olej 200 ml
  • rozetřený česnek 4 stroužky
  • plnotučná hořčice 1 lžička
  • grilovací koření 1 dávka
  • mletá paprika 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka

americké brambory:

  • brambory 1 kg
  • koření na americké brambory 1 dávka

houbový dip:

  • hlíva ústřičná 300 g
  • kousek másla 1 dávka
  • půl smetany na vaření 1 dávka
  • instantní světlá jíška 1 dávka

sýrový dip:

  • sýr (gouda, niva) 200 g
  • půl smetany na vaření 1 dávka
  • instantní světlá jíška 1 dávka

1.Očištěnou a naklepanou krkovici si naložíme do marinády tři dny předem. Naložené maso pečeme v troubě doměkka a podáváme s americkými bramborami.

2. Brambory oloupeme, nakrájíme, posypeme kořením a pečeme asi 45 minut v rozpálené troubě.

3. Houby na dipnakrájíme na menší kousky, hlívu orestujeme na másle, přidáme smetanu, jíšku a smícháme, necháme provařit. Dochutíme.

4. Do smetany rozdrobíme (nastrouháme) sýry a sýrovou omáčku zahustíme jíškou.

Zdroj: Vepřová krkovice; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-krkovice [On-line 22.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.