Ingredience
- krkovice bez kosti 5 plátků
marináda:
- olivový olej 200 ml
- rozetřený česnek 4 stroužky
- plnotučná hořčice 1 lžička
- grilovací koření 1 dávka
- mletá paprika 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
americké brambory:
- brambory 1 kg
- koření na americké brambory 1 dávka
houbový dip:
- hlíva ústřičná 300 g
- kousek másla 1 dávka
- půl smetany na vaření 1 dávka
- instantní světlá jíška 1 dávka
sýrový dip:
- sýr (gouda, niva) 200 g
- půl smetany na vaření 1 dávka
- instantní světlá jíška 1 dávka
1.Očištěnou a naklepanou krkovici si naložíme do marinády tři dny předem. Naložené maso pečeme v troubě doměkka a podáváme s americkými bramborami.
2. Brambory oloupeme, nakrájíme, posypeme kořením a pečeme asi 45 minut v rozpálené troubě.
3. Houby na dipnakrájíme na menší kousky, hlívu orestujeme na másle, přidáme smetanu, jíšku a smícháme, necháme provařit. Dochutíme.
4. Do smetany rozdrobíme (nastrouháme) sýry a sýrovou omáčku zahustíme jíškou.
Zdroj: Vepřová krkovice; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-krkovice [On-line 22.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář