reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka

Ingredience

  • vepřová panenka 2 kusy
  • plát listového těsta 1 kus
  • strouhaný parmazán 100 g
  • parmská šunka nebo anglická slanina 100 g
  • brambory 800 g
  • pažitka 1 svazek
  • kus másla 1 dávka
  • troška mléka 1 dávka
  • sůl 1 špetka

1. Panenku nakrájíme na stejně velké porce a ty ze všech stran necháme zatáhnout na pánvičce. Po vychladnutí maso obalíme nejprve v nastrouhaném parmezánu, což chce trošku trpělivosti, šunce a teprve pak je zabalíme do těsta. Panenku pečeme v předehřáté troubě deset minut při teplotě kolem 200 stupňů – aby bylo těsto křupavé a maso zůstalo uvnitř růžové.

2. Brambory uvaříme v osolené vodě a rozmačkáme s trochou másla a mléka, přidáme pažitku, nebo bylinky.

Zdroj: Vepřová panenka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-6 [On-line 23.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.