reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka

Ingredience

  • větší vepřová panenka 1 kus
  • brambory 1 kg
  • sůl a pepř 1 špetka
  • anglická slanina 200 g
  • žampiony 1 balení
  • malý pórek 1 kus
  • máslo 1 dávka
  • polévkové koření 1 dávka
  • domácí vývar 1 dávka
  • cibule 1 kus

1. Nakrájím si vepřovou panenku, kterou naklepu a posléze prošpikuju slaninou, osolím, opepřím. Před podáváním opeču na pánvičce.
2. V hrnci uvařím oloupané brambory doměkka, přidám k nim osmaženou cibulku se slaninou a rozšťouchám. Přidám ještě kousek másla a nadrobno nakrájený pórek.
3. Na výpeku z masa si připravím houbovou omáčku. Na pánvičce rozpustím máslo a orestuju žampiony. Přiliju zbytek domácího vývaru, který jsem už dala do polévky, a který mám den předem uvařený. Nechám provařit a přidám jíšku, kterou jsem si už udělala do polévky.

Zdroj: Vepřová panenka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka [On-line 29.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.