Suroviny
Na maso:
- vepřová panenka 1 ks
- pórek 2 ks
- smetana
- máslo
- olivový olej
- sůl
- pepř
- citron 1 ks
- medová whisky
Na kaši:
- brambory 500 g
- smetana
- červená cibule 2 ks
- mrkev 3 ks
- majoránka
- sůl
- pepř
- máslo
- olivový olej
Na olivovém oleji osmahneme dozlatova najemno nakrájenou mrkev a cibuli. Přecedíme přes cedník a slijeme přebytečný olej.
Oloupané brambory uvaříme doměkka. Slijeme vodu a brambory rozšťoucháme. Přidáme máslo, smetanu dle potřeby a osmahnutou cibuli s mrkví. Osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájenou majoránku.
Zdroj: Vepřová panenka na pórku s citronovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-na-porku-s-citronovou-omackou [On-line 27.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář