reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka plněná sušenými švestkami, bylinkové brambory

Suroviny
Plněná panenka:

  • vepřová panenka 4 špalíčky
  • sušené švestky bez pecek 10 ks
  • švestková povidla 4 lžíce
  • olivový olej 1 lžíce
  • skořice 1 lžička
  • drcený hřebíček 1 špetka
  • sekané vlašské nebo lískové ořechy 4 lžíce
  • sůl

Na brambory:

  • brambory uvařené ve šlupce 4 ks
  • olivový olej
  • sůl

Na bylinkový dip:

  • ricotta 250 g
  • bylinky 1 hrst
  • sůl

Do každé panenky prořízneme kapsy, které naplníme následující směsí: švestky nakrájíme na tenké nudličky a smícháme je s povidly, olivovým olejem, kořením a oříšky. Svrchu porce potřeme olivovým olejem, osolíme a před tepelnou úpravou necháme chvíli odležet. Potom je na oleji opečeme ze všech stran, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Před podáváním necháme ještě maso chvilku odležet v teple.

Příloha: Oloupané brambory (nebo noky) orestujeme na pánvi s trochou olivového oleje a osolíme.

Ricottu smícháme se směsí bylinek a solí a uložíme do lednice. Podáváme k bramborám a masu.

Zdroj: Vepřová panenka plněná sušenými švestkami, bylinkové brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-plnena-susenymi-svestkami-bylinkove-brambory  [On-line 10.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.