- pepř
- sůl
- olivový olej 1 šálek
- červená paprika 1 lžička
- cuketa 1 kus
- parmezán 4 lžíce
- brambory větší 5 kusů
- vepřová panenka 1 kg
- smetana 1 balení
- kuřecí vývar 0.5 l
- kukuřice 250 g
- karotka (baby) 250 g
- sušený estragon 1/2 sáčku
Panenku očistíme, osolíme, okořeníme červenou paprikou a opepříme. Maso naložíme do olivového oleje a dáme do lednice.
Uděláme omáčku. Vývar přivedeme k varu, přilijeme smetanu, zahustíme parmezánem, přidáme estragon, ještě jednou necháme přejít varem a odstavíme.
Brambory uvaříme do poloměkka a rozkrojíme na půlky, které vydlabeme. Vydlabanou hmotu smícháme s parmezánem, naplníme jí brambory a dáme zapéct do trouby na 10 minut.
Zeleninu orestujeme na pánvi na olivovém oleji, přidáme trochu červené papriky a osolíme. Panenku nakrájíme na centimetrové plátky a opečeme na olivovém oleji minutu z každé strany.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-estragonovou-omackou [On-line 10.11.2011]
Poslední tip, trik či komentář