reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka s estragonovou omáčkou a grilovanou zeleninou

  • pepř
  • sůl
  • olivový olej 1 šálek
  • červená paprika 1 lžička
  • cuketa 1 kus
  • parmezán 4 lžíce
  • brambory větší  5 kusů
  • vepřová panenka 1 kg
  • smetana 1 balení
  • kuřecí vývar 0.5 l
  • kukuřice 250 g
  • karotka (baby) 250 g
  • sušený estragon 1/2 sáčku

Panenku očistíme, osolíme, okořeníme červenou paprikou a opepříme. Maso naložíme do olivového oleje a dáme do lednice.

Uděláme omáčku. Vývar přivedeme k varu, přilijeme smetanu, zahustíme parmezánem, přidáme estragon, ještě jednou necháme přejít varem a odstavíme.

Brambory uvaříme do poloměkka a rozkrojíme na půlky, které vydlabeme. Vydlabanou hmotu smícháme s parmezánem, naplníme jí brambory a dáme zapéct do trouby na 10 minut.

Zeleninu orestujeme na pánvi na olivovém oleji, přidáme trochu červené papriky a osolíme. Panenku nakrájíme na centimetrové plátky a opečeme na olivovém oleji minutu z každé strany.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-estragonovou-omackou [On-line 10.11.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.